Sommerferien er startet…

Så kom sommerferien endelig i gang. Og vandreturen! Det åbne spørgsmål er så hvor lang vandreturen bliver, det bestemmer benene med 3+1 uges sommerferie.

Dag 0

Nicoline tog med til Skagen og tog en våd telt overnatning. Tror ikke jeg herhjemme i DK har set så megen regn på så kort tid… Heldigvis ingen regn i teltet.

Vi tog en hyggetur i Skagen by gåtur og ud langs ‘strandvejen’ hvor alle de dyre hytter ligger og Porcher og Lamborghinier holder!!

Da det nu ikke lige var vores prisklasse, tog vi en tur til havnen og fik en god gang fiskemad.

Desværre blev middagen noget generet af regn, hvilket måske lyder underligt når vi sad under kæmpe sol/regn sejl. Men sammen med den meget kraftige regn, kom også kraftige vindstød. Vindstød så kraftige, at hvis ikke alle tjenerne stod og holdt fart i hjørnerne af overdækningen, ville dens automatiske beskyttelse aktiveres og køre det ind… Så der var våde tjenere bagefter!

Men på trods af overdækning, så regnede det ind under og i maden. Lidt træls, men vist mest træls for reststuranterne langs kajen, som vist stod for at lukke tidligt denne dag.

Dag 1

Første dag med gang og en start med vådt telt og fugtig sovepose. Teltet drev simpelthen af kondens indeni om morgen pga den megen regn dagen før…

Morgenmaden blev nydt ved klitterne a la i bilen, så alle fik en god start på dagen. Og så var det ellers derudaf

Dagen kan beskrives som ‘en kom i gang dag’, benene er ikke rigtigt I gang endnu og rygsækken for tung pga mad til 5-6 dage. Og alt er fyldt lige fra gasbeholder, madolie, fodcreme osv…

Blandet vejr, overskyet med regnbyger ind i mellem, men stadig til kort/kort med vest. Heldigvis kun 21km denne dag.

Og sikke en shelterplads, næsten ned til stranden, men dog stadig i læ. Og vouw for en aften det blev! Teltet og den fugtige sovepose var hurtigt helt tørre igen.

Dag 2

Dag 2 startede lige så flot som den foregående stoppede. Der havde blæst en hel del om natten, men havde kigget i vejrudsigten og ser hvor vinden ville dreje henimod (SV – NV) og det holdt heldigvis stik. Så sover man bedre uden den larm. Når man så oveni købet, kan få det til at passe med, også at få morgensolen, så er det helt perfekt. Den vægter jeg højere end aftensolen. Kan jo flytte mig hvis jeg vil sidde i aftensolen …

Begynder dog at kunne mærke ankler og ikke mindst fodsåler, lidt tidligt, men skyldes klart rygsækken! Heldigvis forsvinder det hurtigt efter en pause.

Det blev en lang dag 2, mest langs stranden. 30.5km og med meget varieret underlag. Flot vejr og stadig kort/kort.

Turen blev noget længere end forventet, havde lidt problemer med at finde overnatning. Ville sove i skoven, så slæbte vand i et par km, men umuligt at finde en lysning i den ‘frit groende’ natur granskov. Laves jo om fra plantage til naturskov, selvom der er lang vej.. Så måtte gå til en anden shelterplads, som viste, sig at, være et stort åbent dejligt sted, hvor man også kunne være sig selv.

Dag 3

Igen dejlig morgen og flot vejr hele dagen. Kort/kort igen. Planlagt at skulle nå Løkken, det skulle dog vise sig at være for ambitiøs…

Fik lidt startproblemer med turen, var dagen før kommet lidt off course ift mit planlagte og hvor Nordsøstien gik. Så startede med at gå af en lille sti igennem klit arealet, blot for at konstatere at stien ikke længere gik stien (mit planlagte rute ift kort), vest på var der en sø, så jeg måtte retur nordpå igen… Så tog noget tid frem og tilbage før jeg endelig kom ud på stranden.

Ruten denne dag er kendetegnet ved store turist landsbyer som Skallerup klit, Lønstrup (dejligt gensyn, yderst hyggelig by selvom besøget var kort…). Og så endelig Rubjerg Knude fyr, turist magnet… Men flot er fyret. Håber det bliver stående længe.

Da jeg nåede Rubjerg Knude fyr var kl allerede over 1, så turde ikke presse citronen og gå efter Løkken. Så et allerede planlagt alternativet blev valgt, selvom dagen så blev også lidt kortere. Nåede dog 21km denne dag, +30000 skridt.

Lejrpladsen var Kajholm klitplantage. Et lille lukket område noget væk fra kysten, 3 shelters og helt i læ. Shelters ligger dog meget tæt, så svært at undgå at høre larm fra de andre shelters. Specielt når der ankommer nogen kl 21 og begynder madlavning… Småting selvfølgelig, igen en skøn plads, der kan anbefales.

Dag 4

Dagen i går blev kortet af, så planen denne var ændret til en kort tur til Løkken. Ca 10km. En kort dag, for at slappe lidt af. Kroppen bad lidt om det. Skal jo gerne holde mere end en uge….

Hele natten stod det ned i stænger og lidt mere op af formiddagen, så var meget glad for shelteren. Stod vist først op ved 9 tiden, men havde nu ligget vågen længe på min halvflade luftmadras… Kan det virkelig passe den ikke kan klare trægulv? Det må næste overnatning vise…

Da natten til torsdag og torsdag morgen lover tonsvis af regn igen, så har jeg taget gammelfar løsningen og valgt en mini hytte på Løkken by camping. Hyggelig gammel hytte. Og når jeg nu alligevel havde tid og var i byen, så fik jeg lige lidt kort på turist kontoret og lidt god mad på en café, samt ladet el grej op samt ikke mindst skrevet dette.

Planen for de kommende dage er så (indtil ny plan kommer)

  • Blokhus
  • Svinkløv Klitplantage (Slette strand)
  • Lild Klitplantage (Efter Bulbjerg)
  • Hawskoven (Hanstholm)

Status km efter 4 gå dage

I alt km 82.5

Snit km/dag 20

About the author

Læs videre
Løkken til Hanstholm, så er det stykke overstået. Har været…