NZ, nordvestkysten

Når man når et godt stykke op langs vest kysten på sydøen, kommer der et udhak. Herude ligger Kahurangi National park og det meget kendte Golden Bay.

Der er veje vi gerne vil vandre
og mål vi gerne vil nå.
Men når vi kursen forandre
kan verden vi ej forstå

Unknown

Here I am

Bil (Planning)

https://trips.wikicamps.co/nz/77303/6ECA7446-0A1B-4C01-A0CE-D1549A59E34E

Shortcut Garmin share map

https://share.garmin.com/C5T49

Mokihunui

Som skrevet ovenfor, så er området nord vestkysten med Golden bay og national parken Kahurangi. Ville rigtigt gerne have taget rygsækken på en uges tid ud i Kahurangi national park, men….

På det udhak ligger også Abel Tasman track jeg tidliger har gået, blot på den nordlige halvside.

Besluttede mig for at køre op på den sydlige halvside så langt jeg kunne komme med asfalt vej. Derefter går den over i gravel road (grus vej).

Her ligger en lille by med navn Mokihunui lige ud til havet. Så lille at man knapt kan kalde det en by. Der er ikke mange fast boende, tilgengæld er der rigtig mange i højsæsonen. Mange af husene af ejet af ikke lokale, så de står tomme undtagen i ferietider. Ligesom vores egne byer på vestkysten, som opkøbes af tyskere som ferieboliger.

Men der er også en skøn stille campingplads, som ser lidt ud til at været anlagt på den gamle rugby bane. Der var ikke mange besøgende…. Men der var en pub, hvilket vel var det vigtigste.

Faldt i snak med et ældre ægtepar fra Nelson, som jeg spiste aftensmad sammen med på pubben. Rigtigt hyggeligt. Spurgte dem også om gode steder at gå, så fik anbefalet et godt sted : Charming Creek Walkway.

Charming Creek Walkway

Kort fortalt er området hvor Charming Creek ligger et gammel kulmine område. For at komme dertil skal man køre en times tid ind i et kæmpe øde skovområde. Der er ikke telefon dækning, så man sidder lidt og krydser fingre for at bilen ikke brokker sig….

Vandrestien er også endnu en af de små gamle nedlagte jernbaner. Man går igennem et vanvittigt smukt område og der er gjort en del for at bevare de gamle rustne maskiner og forseglede grotter langs turen. Turen ender smukt og øde vandfald .

Desværre var ruten afspærret efter vandfaldet pga skred… Ellers fortsatte den noget længere. Heldigvis endte den lige efter vandfaldet, så det var en god foranledning til at holde en rigtig lang pause der og blot nyde og være ved vandfaldet.

Havde denne søde lige ven, som flugte mig på en del af turen. Tror den var vant til at få lidt godbidder….

Færge billet til Nordøen

Har fået bilen solgt, fedt!! Desværre i Auckland, men det er egentlig ok. Ændrer dog bare en del i min ruteplanlægning og det at jeg ville have været ind igennem bjergene på sydøen og gået lidt. Det må blive næste gang!!

Men… Der er en udfordring. Cook strædet mellem Picton og Wellington er besejlet af 2 færge selskaber, hvoraf det ene selskab sejler på halv kraft. Det andet har netop haft en færge sendt til Australien for vedligehold og har derfor også aflyst en masse afgange.

Endelig er Cook strædet generelt præget af vejret. Vinden fra det Tasmanske ocean presses ind imellem øerne som i en tragt og der er derfor tit meget blæst og dårligt vejr. Og det har netop som jeg skulle bestille biletter resulteret i 2 dages aflysninger af alt sejlads. Lige i påsketiden… Resultat : kaos!!

Det ene selskab har aflyst alt booking. Det andet selskab har ikke ledige pladser før i maj, dvs om ca en måneds tid. Lidt panik hos Michael…

Men brugte et par timer på at bladre alle færge bookninger igennem og fandt faktisk på et tidspunkt noget kun en uge fremme i tid. Så blev der booket!!!

Så fedt, så kunne jeg dels nå at være i Auckland 10 April og aflevere bil. Men også være der til retur flyvningen den 19 April.

Bilen blev solgt til to malaysiske piger, søstre faktisk. Et gæt er ca samme alder som mine egne to ‘børn’. Det plejer de fleste at være.

Kravet for at de ville købe den, var blot et OK 10 punkts AA check. Eftersom jeg var i Westport med et AA værksted troede jeg at jeg kunne få det der. Nixen, skulle til nærmeste AA test center, hvilken lå i Nelson. Heldigvis kun 200 km væk…

Nelson har jeg jo været i tidligere. Smukt område og et rigtigt varmt område. Så bestille tid til 2 dage efter, så kunne jeg lige få et morgen check af bilen og køre til Picton og nå færgen tidligt næste dag.

Desværre eller skal jeg sige heldigvis fandt AA en olie lækage på en højtryksolie slange, som dryppede en anelse. Den skulle fixes for at jeg kunne få en ren attest og få overført depositum fra pigerne inden jeg tog færgen. Vigtigt!!

AA test centeret havde heldigvis tid samme dag til at fikse det, desværre først sidst på dagen. Så tilbragte hele dagen indtil kl 17 med at gå lidt rundt i byen og så ellers drikke kaffe fra AA kaffeautomaten.

Og da de nu havde været så venlige at presse min bil ind samme dag, så rundede jeg lige Countdown og købte et stor pose slik. Og hvad var mere passende op til påske end skumgummi påskeæg (skumgummi er åbenbart meget in i New Zealand. De er bare ikke lige mig…)

På den måde kunne jeg lige få sagt pænt tak til værkstedet og så lige indvie dem i en lille uofficiel dansk tradition med at sige tak til mekanikerne, når de strækker sig lidt ekstra for at hjælpe.

Kl 17 fik jeg bilen og havde så lige 2 timer ind igennem bjergene til Picton, hvor jeg havde bestilt Camper plads. Var lidt bekymret om jeg nåede igennem bjergene inden det blev mørkt, men det var heldigvis kun mørkt det sidste stykke. Ruten til Picton er en ok vej, meget med masser af snævre sving. Så ville gerne undgå dem i mørke.

Og så er sommertiden er overstået, så det er bælgmørkt i New Zealand kl 18.30!!

About the author

Læs videre
Så lykkedes det at komme til Nordøen igen, og rejsen…