Løkken i Hanstholm

Løkken til Hanstholm, så er det stykke overstået. Har været lidt hårdt og længere end forventet, da ruten førte mig længere ind i landet end forventet. 195km er rundet nu!

Dag 5

Igen en dag i kort/kort, selvom solen først rigtigt tittede frem efter middagstid. Dagen skulle egentlig kun gå til Blokhus / shelters lige udenfor byen. Men da jeg kom til byen allerede kl 12, så kunne jeg jo ligeså godt gå videre…

Inden da, skulle jeg lige omkring frisk fisk fiskehandleren som holdt ved stranden. Og hvad køber man som man er sikker på holder – røget laks s’fø’li’!

Og så skulle frokosten lige ordnes også, var godt nok klaret med en Mars- og protein bar, men Kunst caféen plejer jeg at besøge. Har lagt mange vigtige tanker før /under / efter jeg har besøgt den…. Om de bliver lige så vigtige denne gang må tiden vise! Maden var i hvert fald god, ‘simpel’ vegetar sandwich og tranebær saft. Og så gik jeg lige et to go brød med også til aftensmaden

Dagen endte i Tranum plantage, et skønt sted på trods af vejen går lige forbi og man får vinket en del. Ikke på dronninge måden dog…

Ajs Oles Plads

Specielt den sidste del af turen igennem Tranum klitplantage er flot. Kender faktisk meget lidt til Jammerbugten må jeg sørgelig erkende, men nu lærer jeg det da lidt at kende.

Sådan laves nem aftensmad eller sådan ristes brød…. Selvom der er skruet helt ned, kan det anbefales at vende brødet tit! Oftere end jeg mindes Hans Jørgen gør (den lader vi stå)

Dag 6

Puha for en dag, vidste det bare ikke da jeg startede… Fint vejr igen da jeg startede. Kort/kort hele dagen selvom eftermiddag bød på en anelse regn. Men var vist heldig og gik imellem de rigtige byger.

Misbedømte totalt ruten i dag. Dels mht længde og dels mht hårdhed.

For at starte med længden, så skulle ruten bare lige i gang og så var jeg i Tranum. Da stod den på 10km, og så kunne jeg godt se hvor det var henad…

Vekslede lidt imellem Nordsøstien og Hærvejen. Det gjorde jeg også i går. Hærvejen går fra Fjerritslev indover til Mors, så fra i morgen af er den ikke længere aktuel. Generelt har jeg gået lidt længere inde i land end optimalt planlagt, men lige på denne strækning gør Nordsøstien det også. Og det er der jo nok en grund til… Bla et strand område som er militært (Tranum skydeområde, som går helt ud til vandet).

Men det har betydet flere km, men færre i retning sydpå. 33km blev det til I dag, hvoraf jeg endda cuttede et stort hjørne af ruten (10-12km i kuperet terræn), ellers kunne jeg se det gik helt galt.

De 33 km inkl 3 km gåen forkert samt 2 ekstra fordi vand skulle hentes ved en P plads efter Lejrpladsen.

Men som skrevet i starten, så var hårdheden uventet. Ved Tranum går turen ind igennem Langdal+Fosdal plantage, hvor der findes en præmieret rute(r), af forskellig længde, som faktisk fortsætter helt over i Svinkløv Klitplantage (sprang jeg over). Kan vel bedst sammenligne bakkerne med Himmelbjergs området, men meget mere vild natur. Vanvittigt flot og vanvittigt hårdt! Tempoet var ikke ret højt…

Fra i morgen er det retur til kysten igen.

Dagens tur længde 33 km

Dag 7

Fantastik flot morgen. Og en dag med et af mine højde punkter (som nok vil undre en del…).

Thorup strand var en del af ruten. Yeps, det havde jeg glædet mig til….

Lige et morgen stemnings billede samt billede af shelteren.

Thorup strand, gutterne på kutterne! Det var så heldigvis lørdag, så de var ik’ på kutterne

Bulbjerg…. Flot udsigt og den del turister. Mange kite surfere lige nedenfor. Gad nu ikke gå over klitterne for at få et billede.

Fandt et sted i Lild Vester klitplantage, lige i skov udkanten. Nogle ville måske endda sige ude af skoven, men så’en så mine øjne det ikke … Tilgengæld var der fyldt med fluer (måske den 7 dages gamle bluse) og myg tidligt på aftenen, så lå meget tidligt i teltet!

Note, vand medbragt fra Lild madpakkehus 5km før.

I alt blev turen i dag på 28km.

Dag 8

Lidt en mental milepæl, da dagens tur gik til Hanstholm. Selvfølgelig er Agger en større milepæl, men Hanstholm er så alligevel så velkendt, selvom jeg overnatter et sted jeg ikke har været før. Fantastisk sted, gad vide hvor mange byer af Hanstholms størrelse der kan bryste sig af en shelterplads med 6 flotte nye shelters, vand, wc og fiskeluft fra fiskefabrikken nedenfor ved havnen…. Spøg til side, fik en snak med initiativtager til området om aften. Sikke en forvandling fra et gammel mink farm område til sådan et rekreativt område, men bål pavilion (skoleklasse str), natur aktivitetsbane, shelters, handicap wc. Hatten af for det arbejde, der er blevet gjort her for at samle penge ind til det (kender beløbet)

Kort fortalt igen en flot dag, er lidt slidt i fødderne. I morgen skal jeg købe nye såler, så tager jeg stilling derefter om ruten afkortes til Klitmøller. Så kommer der så tilgengæld en lang tur (+30) til Lodbjerg fyr i stedet for.

Dagens tur længe 23.5km

Lidt tal fra turen

I alt nu 195 km efter 8 dage

Sidste 4 dage 112km ~ 28 km/dag

Samlet snit 24.4 km/dag

About the author

Læs videre
Turen fra Hanstholm til Agger tange har været flot og…