Fri teltning i Danmark

Det bliver mere og mere almindeligt at familien danmark tager på shelter eller telt tur i Danmark. Og det  er  jo super godt, så næste generation også lærer at bruge naturen.

Desværre skaber det i perioder trængsel ved shelters og overnatningssteder, hvilket også er derfor jeg normalt elsker at tage afsted i enten dårligt vejr eller på den kolde årstid.

Men Naturstyrelsen er også begyndt at operere med et begreb kaldet fri teltning, stærkt inspireret af “Allemands retten” som vores 2 broder nabolande praktiserer. Fri teltning i Danmark er dog tilpasset de danske forhold og gælder som udgangspunkt kun i statsskove og ikke i privat ejede skove ! Og der er regler omkring for bål, antallet og overnatninger samt antal telte man må slå op. Skoven kan jo ikke bære en hel klasse på lejrtur…

Og så forudsættes det selvfølgelig man tager affaldet med sig og efterlader skoven, som da man kom.

Naturstyrelsen har en webside hvor de skriver mere om reglerne, samt har et link til et kort med en oversigt af skovene med friteltning. Shelters kan bookes via på denne side

Naturstyrelsen linker til en udinaturen.dk, hvor der er flotte guider over bla nationalparkerne. Det er også på denne side oversigstkortet med Fri teltning findes.

Endelig har Naturstyrelsen samlet en lang liste af danske naturperler,  alle med  en flot beskrivelse samt kort over seværdigheder. Super inspirerende og et  flot stykke arbejde!