Garmin Inreach explorer+

Er i besiddelse af en Garmin Inreach explorer+, som blev indkøbt efter sommerferien til Norge 2019.

Det er delvist en gps tracker med indbygget kort i (lidt simpel visning, men absolut brugbart).  Derudover er der også en satellit  kommunikation indbygget, med easy one touch knap kan tilkalde nødhjælp. Det foregår vha sms med det lokale Energy center (der er ingen tlf funktion i). Vha gps trackeren sendes ens position så også.

Derudover kan man kontakte familie/venner/osv vha indbygget sms funktion samt modtage vejrrapporter (passer ganske fint efter hvad jeg har erfaret)

GPS trackeren indstilles til dela et log interval dels et upload interval, så data oploades til ‘skyen’ og gøres tilgængelige. De kan så ses men en web browset.

Mine registrede ture kan ses via linket https://share.garmin.com/C5T49

NB  Vær obs på der ofte er sat et display filter op, så kun seneste eller aktuelle tur ses. Vil du se mere, skal du ændre det. (Bruger interfacet på siden kunne godt trænge et løft….)

Derudover er der indbygget Bluetooth, så den kan passer med telefonen og betjenes/benyttes sammen med en garmin app Earthmate. I denne app kan man også downloade  gode kort i farver, så man kan benytte tlf/app til navigering osv.

En sidste kommentar omkring Garmin inreach (både denne og dens mindre lillebror) er at de kræver betalingsabonnenment for at satellit kommunikationen virker.  Det findes i mange varianter, hvoraf et af dem er at man betaler for en mdr. Så synes egentlig hele løsningen virker godt.