Sommerferie 2020 opsamling

Noget tid er gået siden vandreturen blev afsluttet med en lidt lang, men faktisk hyggelig togtur hjem fra Tønder. Ingen morgenmad, 5.5 timer ialt og med 2 skift undervejs. Og så heldigvis en sød og godt opdraget søn, som afhentede mig ved stationen (han havde jo også haft glæden af bilen). Tak Stoffer ❤️OverblikJa, kom jo faktisk fra Skagen til Tønder og gik lidt on/off på forskellige vandreruter såsom Redningsstien, Hærvejsruten (helt oppe i Nordjylland), Nordsøstien og Drivvejen, som det nederste stykke i Sønderjylland vist hedder. Og så ikke mindst det jeg elsker mest – at gå min egen vej og der jeg har lyst til. Det finder jeg den største glæde i – gælder i øvrigt i resten af mit liv…Her er et lille overblik over turen (fra garmin GPS loggen).

Efterveer fra turen.

Hvordan har kroppens reaktion så været efter sådan en tur? Ja, det eneste der undervejs og desværre stadig gør lidt ondt er senerne under fødderne. Heldigvis er der fremskridt.
Skyldes helt klart et forkert valg af sko med for dårlig svangstøtte. Set i bagklogskaben klare lys, så havde jeg tegnene allerede på mine lange træningsture inden. Men tog egentligt ikke notits af det. Men er jo sej og smerter går man jo igennem så går det over….

En klar fejl og en god læring inden næste lange/længere tur.

Det betyder åbenbart ikke så meget på en lille 10-20km tur, men ved 25-30 stykker, så får jeg ondt. Og når man som jeg på vandreturen gør det dagligt i længere tid, så kommer der en irritation.Anyhow, det skal jeg have styr på inden næste gang!
Eller holde mig til mine gammeldags tunge vandrestøvler ….

Tanker undervejs og reflektioner.

Den samlede tur var så lang, at jeg faktisk nåede at komme ind i en “rigtig vandrerytme”.
Stå op, spise, pakke sammen, gå, spise, gå.
Slå lejr, spise, planlægge næste dags tur og evt adgang til vand og mad, skrive dagbog, sove…
Og så ellers mest muligt nyde naturen omkring en.Dagen efter er det så om igen :-)Ens mindset er kun turen og ikke hvad der er i nyhederne. Og jeg savnede bestemt ikke nyhederne. Utroligt så hurtigt man kan glemme dem….Folk spørger meget: bliver det ikke ensomt? Nej, det bliver fredfyldt !! Og jeg elsker freden og roen….

For mig er vandringen en mental proces.
De mange dage alene på landevejen gør, at man er i et aktivt selskab med sig selv og bliver nødt til at forholde sig til sine egne tanker. Man hører dem simpelthen nu de har tid og ro til at komme frem.
Også tankerne om en sig selv – hvilket måske lige netop er årsagen til mange mennesker ikke kan forstille sig at være helt alene i selskab med sig selv ?!Det synes derfor helt naturligt at munkene benyttede netop denne form for transport på Pilgrimsruterne til Campostello og Trondheim.Og så ikke mindst ! Som enlig gående møder og snakker man med masser af mennesker undervejs – i øjenhøjde – hvilket bare er utroligt befriende. Og ja, man får så også brugt snakketøjet og er ikke helt alene.Læringer /

Huskere

1. VandRedningsstienMåske ikke en læring for sådan er det bare her i Danmark. Vand viste sig – ikke overraskende – flere steder at være en mangelvare hvor jeg sov. Derfor måtte jeg flere gange gå med 4 kg ekstra vand mange km. Dels til turen ud til overnatningsstedet, aften med madlavning og drikke (og plet vask…) . Og endelig til næste formiddag, hvor der selvfølgelig også skulle tankes på.
Hader aftener/morgenener hvor vand er en mangelvare!Note: kunne godt enkelte steder nok godt have brugt vanddispenseren i stedet for at slæbe vand med…..

2. Planlægning
er alfa og omega, uden den ville jeg ikke have kunne gennemføre turen så afslappet.
Og en planlægning med plads til man gør hvad man føler for undervejs gær det bliver en oplevelse og ikke en præstation om at komme først eller på kortest tid.

3. Ordentlige sko/såler i skoene
Indledningen siger vist det hele ….

Tal fra turen.

Turen tog 23 dage ialt og iflg gps gik jeg 551km.

Ved gps’en måler noget i underkanten da den kun logger med stort et mellemrum, 10 min. Men lad det ligge… 😏

Havde 2 hviledage totalt, det giver 551/21 = 26km i snit.

Undervejs var der hhv en 10, 11 og 15km dag, så uden disse bliver snittet de resterende dage 550/18 =~ 29km per dag.

Det er jeg ganske fint tilfreds med. Målet var jo en hyggetur og ikke en tur med fokus på at gå hurtigst muligt.

I det hele taget er jeg arg modstander af konceptet ‘overstå det hurtigst muligt’. Det hører hjemme i løb (cykelløb, motionsløb osv).

Når jeg vandrer er det for at opleve. Men derfor kan der da godt være laaange dage, for det skal jo passe med evt overnatningsmuligheder.

Links

Naturstyrelsen har en flot side, som beskriver en (lille) del af den nordlige del af ruten jeg gik. Den er absolut et besøg. Der er også nem adgang til naturfoldere over de forskellige områder.

Derudover er der et par links til en lidt a fde steder jeg gotd vil retur til og bruge lidt tid for at kigge ordentligt

Vestkyststien (Bulbjerg til Agger)

Vandringsruter i det nordlige jyllandLild strand (et sted jeg gerne vil retur til)

Husby klitplantage (også et sted jeg godt vil udforske lidt mere)

Lyngvig fyr webcam

Ballum by webcam

Lidt billeder fra Nord til Syd

Har samlet nogle billeder fra hele turen. Kan også tilgåes direkte fra billede arkivlisten fra forsiden.

Sommerferie vandretur, Jylland på langs.
« af 5 »

About the author

Læs videre
Sommerferien 2022 gik til det sydlige Norge. Målet var selvfølgelig…