Dige landskabet

Mojn, er der vel blevet tid til at huske at sige. Eller i hvert fald mere og mere de kommende dage. Men i skrivende stund hvor dette skriv startes, tænkes der endnu ikke på grænsen.

Dag 20

Fredag, 11 september. Lilletæerne ser fine ud, huden på venstre er fin og betændelsen på højre næsten væk. Så lad os komme videre!

Men et downside af de store : forkølelsessåret gik i udbrud i løbet af dagen. Kunne mærke den lille dims på overlæben, som bliver til sår. Så ja, jeg ved det godt. Kroppen er presset.

Heldigvis købte jeg just in case piller imod netop forkølelsessår i Oksbøl, så kunne starte behandling asap! Så X’er fingre for det ikke bliver for stort et sår.

Spiste første dagsration noget for hurtigt, så forhåbentlig hjælper det også hurtigere!? (og nej, det må man ikke…..)

Morgenen startede med en tur omkring Esbjerg downtown, faktisk et overraskende stort og flot centrum. Big surprise for mig…

På vej ind mod byen kom jeg takket være google igennem mindeparken.

Ind i Eventyrsport og købe nye såler, gas og lidt forkælelse – et par nye strømper af en lidt mere stramt siddende slags

Da jeg ikke aner hvad jeg møder af butikker de næste dage, købte jeg lige the easy solution af mad, 3x frysetørret mad. Så er det meste dækket.

Turen ud af byen mod diget er jævnt kedelig for at sige det mildt. Rigtig mange cykelsti km langs en stor hovedvej…. Faktisk fik jeg denne dag de færreste km langs et dige, modsat af hvad jeg havde håbet.

Overnattede ved kongeåen i en shelter. Ikke en sluse som er værd at køre efter. Men et ok overnatningssted og med udkig til Ribe og de første store formationer/figurer af fugleflokke. Men more to come af fugle!

Dagens tur totalt 28 km

Dag 21

Lørdag d. 12 september. Sad fredag aften og det gik lidt op for mig, at jeg havde planlagt en rute på 36km, og Google sagde 40km. Men den lavede nogle sving, hvor jeg ikke rigtigt kunne se sti. Så…?

Men uanset hvad, eftersom mit forkølelsessår var i gået  udbrud, skulle det være en kortere tur. Ikke køre kroppen mere træt lige nu!

Var dog så heldig, at jeg fandt nogle nyanlagte shelters ved Vester Vedsted. Kun små 2.5 times gang. Så ville jeg også kunne trække 11km af fra turen mod Ballum dagen efter.

Så summa summarum, sad jeg i de nye flotte shelters dagen efter kl 12.20 og var færdig med at vandre. Vist første gang på turen!

Med til historien om disse shelters, er de er anlagt som del af en ny vandrerute for at fortælle, at Kongeåen ikke frem til 1920 var hele grænsen. En del af grænsen gik helt syd om Ribe.

Derfor oprettes som skrevet denne historiske vandrerute, som jeg faktisk godt kan tænke mig at komme tilbage til engang pga det historiske i det. Rimelig overkommelig, med få km per dag.

Som det kan ses på billederne er 1km ‘grænse stenen’ markeret med hhv Dm og Pr på hver sin side.

Esbjerg projekt beskrivelse

Grænsesti.dk

jv.dk artikel om gendarmhus og shelters ved grænsestien

Undervejs denne dag kom jeg også forbi Kammerslusen. Flot og imponerende hver gang. Der var pålandsvind, så det var tydeligt at se, at vandstanden var  højere på havsiden.

Til Mandø skal man vælge tidspunkt for overkørsel, også med traktor.

Tidligt fremme ved shelters, gav tid til en ekstra lur. Men det er svært at holde varmen i mange timer uden aktivitet, så måtte have alt det tørre tøj på og sidde på luftmadrassen. Eneste tidspunkt på turen jeg har været en anelse i tøj bekneb.

Om aftenen kom dagens komiske indslag, da 3 gutter kom væltende ind på deres gamle knallerter (nogen har set Peter Ingemann). Den ene så plørefuld han knapt kunne stille knallerten.

Efter han havde knevret op om bål og ild i en times tid, så lavede de en ny bålplads i stedet for den fine, der var anlagt. Og så satte de sig ellers og begyndte at spise, drikke og lad os kalde det snakke, for det blev mere og mere dumt. Som sådan noget nu gør… Og blev ved til engang det blev mørkt,hvorefter de gik i seng med bålet tændt….

Næste morgen startede Hr fulderik med at valtre over til skraldespanden og smide sin sovepose ud, for som han sagde til sin kammerat. Kom sku til at pisse i den i nat…..

Dagens tur totalt 11 km

Dag 22

Søndag 13 september. En lidt spændende dag, for hvis denne dag, gil godt, ville jeg være i gå afstand til grænsen dagen efter!

Målet var Ballum camping, da jeg skulle have opladet powerbanken / tlf. Der ligger ellers 2 meget flotte shelters i Ballum.

Om turen til Ballum kan jeg sige den var lang og jeg var træt tilsidst. Rigtigt mange hvad jeg vil kalde dige km, hvor man går på den asfalterede vej langs med diget (på læsiden).

Men der er heldigvis også meget historie og flot landskab undervejs til at spice turen op med.

Heldigvis var en skøn camping plads med en rar hollandsk camping ejer, der lavede de skønneste pizzaer.

Dagens tur totalt 31km

Totalt hele turen 508 km

Note : skal have lavet en gentælling af km, for tror jeg har misset en dags km et eller andet sted.

Så lige nu er det uofficielle totale km antal for hele turen

About the author

Læs videre
Så kom jeg endelig til den afsluttende del mod grænsen.…