Esbjerg, er det endestationen?

Er Esbjerg endestationen eller kan jeg gå videre. Lige nu er jeg lidt i tvivl, tæerne skal lige vurderes inden jeg tør gå videre. Der er langt til grænsen endnu! Derudover var Esbjerg også første uofficielle mål, blot fordi jeg syntes det kunne være hyggeligt at kigge lidt på byen.

Dag 17

Tirsdag d. 8 september. Kan stadig ikke mdr datoen…

Dagen i dag er første dag, hvor jeg sådan rigtigt har været i tvivl om hvor jeg skal gå hen (til). Er ved at komme til et træls sted, nemlig Øksbøl øvelsesterræn. Og det ødelægger sku planlægning noget!

Ville rigtigt gerne have været forbi Danmarks vestligste punkt, Blåvand huk. Men da trænes på øvelsesterrænet, så kræver det en hel dag på asfalt frem og til fra Oksbøl. Og det skal mine fødder ikke udsættes for lige pt. Det kunne blive enden på turen…

Så beslutningen er at følge cykelrute 1 ned til Filsø og så dreje fra mod Oksbøl. Og derfra direkte mod Esbjerg.

Der betyder tirsdagen er kort, kun 18km. Også i et forsøg på at skåne tæerne lidt.

Overnattede på Houstrup Camping. Faktisk en rigtig hyggelig camping plads, som fik tankerne tilbage til farmor og farfar kolonihave forening. Små både med hver deres lille camping vogn (kolonihave hus). Og høje hække og en smal vej rundt.

Kom forresten forbi et lille skilt mod skagen for cykelruten. Passer næsten nøjagtig på min rute. Nåede på dette punkt 388km plus det løse.

Dagen længde 18km.

Dag 18

Onsdag d. 9 september. Dagen mål var forbi Oksbøl som beskrevet under gårsdagen rute planlægning.

Lilletå tæerne er begge i en sølle forfatning og den højre tå viser tegn på betændelse i et slidsår lige under neglen. Den anden mangler blot hud og er revner i huden.

Og det gør godt nok ondt når heg skal i gang, både om morgen og efter en pause i løbet af dagen.

Men man kan vel ikke forvente, at gå så langt uden der kommet visse udfordringer. Så får jeg nogle læringer med i bagagen til næste gang.

Skiftede i dag tilbage til de originale sko såler, det giver faktisk 2mm mere luft omkring tåen inden overlæderet. Og selvom det ikke udløste mirakler, så kunne det mærkes med det samme. Så det holder jeg fast i indtil Esbjerg, hvor jeg vil i Eventyrsport og købe ny indlægssål og nye rene sokker.

Første milestone i dag var Filsø, en kunstig (?) anlagt sø. Helt i hvert fald var der drænet for en 10 års tid siden, men nu er der det kønneste natur område, hvor fuglekiggere også flokkes.

Fik en snak med et hold fuglekiggere. Pludselig kommer konen til den ene af dem farende ud af camperen med en slagter smurt sandwich, som jeg skulle have. Sådan og tusind tak. Folk er sku så venlige…

Vejret derimod, det var røv og nøgler, som det måske ses nedenfor på billederne. Havde godt nok ikke de lange regnbukser på, men det var mest pga det var for varmt. Og korte bukser tørrer nu hurtigt igen.

Desværre fik jeg en mindre omvej (sker jo ofte når man planlægger ud fra Google maps satellit kortet). Stien rundt omkring kanten af søen var spærret af for offentligheden pga se skide fugle 🙂

Oksbøl øvelsesterræn. Har haft glæde af det mens jeg skriver dette for dagen og faktisk hele dagen. Der er jo alm arbejdsdag for dem!

Kom forbi en skyde bane, som lå i en public skov. For fan… der var gang i den!

Sov igen et rigtigt hyggeligt sted, nemlig i en bette skov ifm en gammelt resteplads. Lejrpladsen er oprettet ifm kyst-til-kyst ruten. Absolut værd at overveje den ifm en god træningstur.

Dagens tur 31km

Dag 19

Ja, torsdag d. 10 september og tid til at komme væk fra skyderiet. Heldigvis stoppede de I aftes ved 21 tiden, tror det er aht byen, for der var da kamp øvelser i gang på et tidspunkt. Og tungere skyts, lød på 10 km afstand som om der blev droppet en rigtig tung metal plade ovenpå en lignende plade. Sikke nogle drøn!

Dagens tur en kort tur til Esbjerg Camping. Kom officielt ind i Vadehavsområdet sådan ca da jeg paserede Varde å.

Eftermiddagen på campingpladsen gik med tøjvask (meget tiltrængt), afslapning og overvejelser om dette er endestationen, om jeg skal tage en pausedag eller blot tage at komme videre sydpå. Og hvad evt rute skal være videre hvis…

Der mangler meget endnu til grænsen og det er nogle temmelig lange og barske etaper, der ligger foran pga de få overnatnings muligheder.

To be decided what to do …..

Dagens tur 17.5km

Totalt nu 438km

About the author

Læs videre
Mojn, er der vel blevet tid til at huske at…