Ørnbjerg Mølle & Stubbe sø

Fantastisk vejr denne dag, høj☀, 24-25C. Man skulle faktisk tro det var sommer….

For lige at holde ‘gå formen’ lidt ved lige, tog jeg til et af mine uafsluttede steder, nemlig Ørnbjerg mølle.

Note: dette indlæg er skrevet offline i telefon appen. Så billeder og indlæg er først oploaded senere. Og det virker fint 

Sidst jeg var der, rodede jeg undervejs lidt rundt i et forsøg at komme ned til selve Stubbe sø, men løb ind i udfordringer med private grunde. Det ville jeg gøre lidt anderledes debbe gang og i stedet gå halvt rundt omkring søen, da der i bagenden af søen ligger et udsigtstårn. En tur på ca 16km alt i alt. Og jeg må konstatere det ikke føles af meget nu den tunge rygsæk ikke er med….

Turen starter ved den fantastisk flotte Ørnbjerg Mølle.

Meget af turen går inde i skov eller skovbryn, men dog på en sådan måde, at man har masser af udsigt til de omkringliggende områder undervejs. Så en rigtig flot tur, så det gør ikke så meget at det er en ud/hjem tur ad samme rute.

Til at starte med går man langs med den lille å, som Ørnbjerg mølle bruger. Og dernæst ådalen efter møllen.

Så krydser man hovedvejen til Grenå fra Tirstrup og kommer til at gå langs med Stubbe sø. Nu lige pludselig et helt andet slags landskab.

Der kommer nogle meget specielle og flotte åbne områder, hvor der går køer og holder bevoksningen nede. Ved ikke om det er kunstigt eller natur der er ført tilbage til oprindeligt udseende…?

Inden man kommer til udsigtstårnet, får man lige en km penge på lidt landevej. En rigtig hyggelig landevej, hvor man lige får hilst på alle køerne, der står og GLOR  på en… Og lidt underholdning i dag var der også, endda af den uartige slags. Men tyren  fik den kolde skulder af koen  selvom han nu var ihærdig nok  (Nej findes måske ikke på ko sprog?)

Selve udsigtstårnet giver en flot udsigt ud over Stubbe sø. Det er den største sø på Djurs. Der skulle ifølge skiltene i tårnet være et fast rørhøge par i sivene omkring søen, men så dem nu ikke. Derudover skulle odderen også være i søen.

I træksæsonen kan endda man være så heldig at se hav- og fiskeørn samt isfuglen.

Shelters og teltplads

Som en reminder, så findes der shelters både ved møllen og tæt på udsigtstårnet. Dem ved udsigtstårnet er klart de mest attraktive. Det forstået på den måde, at dem ved møllen ligger lige ud til vejen man kommer kørende af…

Dem ved udsigtstårnet er helt ok

Ved Ørnbjerg mølle, meget åbent (billedet snyder)
Shelters ved udsigtstårnet

Til gengæld findes der en telt plads meget tæt ved møllen, som absolut er et besøg værd

Teltplads ved Ørnbjerg mølle

About the author

Læs videre
Sommerferie 2020, hvad skal man vælge..... Et stort spørgsmål for…