Forbi Ringkjøbing Fjord

5 september er jo flagdag for Danmarks udsendte og veteraner. Så syntes dagen skulle markeres med flag med et vestjysk præg. Flagene er fra porten af Danmarks næstældste redningsstation, Flyvholm.

Fra sidste skriv til nu har min tur i  mellemtiden bevæget sig lidt længere sydpå. Nu forbi Ringkøbing Fjord.

Dag 12

Torsdag, d. 3 september. Stadig på camping pladsen ved Harboøre med en velvalgt og tiltrængt hviledag. Første dag i lang tid med regnvejr, så fedt bare at ligge i teltet og lytte til regnen og høre blæstens rusken uden at skulle nå noget! Nogen ville påstå dette er min første rigtige feriedag. Uanset hvad, dagen nydes..

Men en dag uden at gå…. Nej vel. Så 2x 2.5 for at få mad, skulle lige passes ind. Blev næsten nået inden regnen rigtigt kom.

På vejen til Harboøre kom jeg forbi Danmark næstældste redningsstation, Flyvholm. Ligger ud for redningnr. C214. Et skønt lille museum findes inde i redningsbygningen. Døren åbnes vha en kode, tlf nr for at få koden står på døren.

Dag 13

Fredag 4. september, igang igen efter en lille pause. Og med et hårdt udlæg. Vind, strandgang og så afslutningsvis en lang tur ud til Thorsminde. Det var vel den dag!

Kom dog forbi Bovbjerg fyr. Gik ikke op i det, da der var tonsvis af turister. Det må jeg have til gode. Til gengæld er der en flot udsigt oppe ved fyret, da det ligger på en strækning med høje skrænter.

Det er også grunden til at tyskerne byggede så få bunkers i dette område, idet de ikke anså det som en risiko zone for angreb. Helt befriende at slippe for at glo på dem!

Bovbjerg fyr er forresten rød kalket for at man kan kende forskel på det og 2 andre fyr. Lyngvig fyr og et jeg ikke lige kan huske navnet på. Men gætter på det må være om dagen man skal kunne se forskel ellers var det vel lyset man havde ændret …..

Fredag aftensmad

Salat med nødder, rød peber og olie plus røget laks. Og så lidt salt til dessert.

Afrundingsvis, så er der 15m/s og vindstød op til 20-25 m/s her i Thorsminde. Og ik’ møj læ… Skal også lige love for teltet får nogle ordentlige rusk!!, selvom jeg forsøgte at finde en anelse lå på campingpladsen. Alt blev pakket i rygsækken inden sengetid, just in case.

Ingen tvivl om at her i Thorsminde er de vant til barsk vejr fra vest.

Dagens tur 31km

Dag 14

Lørdag d. 5 september. Endnu en lang tur, denne gang er målet Søndervig. Gættede på 32km, og endte på 34.5km. Ikke så ringe klaret endda, eftersom de ca 6 km inden Søndervig var ren klit vandring.

Men en våd og blæsende formiddag, ja faktisk blæsende hele dagen.

Udover klitvandring var der alt for mange asfalt / landevejs km. Resulterede i en vabel på venstre lilletå. Tror den belastes, fordi vejen skråner fra midten og udad mod kanten. Foden glider derfor ud mod siden.

Overnatter på Søndervig camping, shelter pladser er svære at finde i de midtjydske områder. Derfor er dagstur længden også meget bestemt af, hvor det er muligt at overnatte.

Nem aftensmad, kan næsten kalde det cold soaking. Passer mig godt at spise så meget salat undervejs! Og så to kolde pandekager med skinke og spinat. Faktisk ret godt.

Dagens tur 34.5km

Dag 15

Søndag 6 september. Hviledag i Søndervig. Planlagt for start af, så jeg kunne få en hyggedag et hyggeligt sted med ‘de gamle’…. Men også en tiltrængt en inden det igen for alvor går sydpå. Der kommer lidt mere ind over end kun det søde camping liv.

Håber så samtidig i dag at få nogenlunde styr på vablerne fra de sidste to små lange dage (plus 30km, så er de vel lange?!). Specielt venstre lilletå fik nogle tæsk i går. Men ok, et sted mere eller mindre, der gør ondt er vel ligemeget.

A pro pro flagdag, så ville jeg nu jeg var i Søndervig gerne have været omkring Kryle-krigelnakker bunker området, men det var hverken vejret eller tiden til. Så det er på ToDo listen til senere.

Dag 16

Mandag 7 september. Videre sydpå. Der er stadig lang vej/tid til at gå i. Så skal fødderne bare følge med.

Plus og minusser for dagen.

Minusser, turen blev forøget med 4km, var bestemt ikke meningen at gå plus 30km igen i dag.

Plusser, havde frygtet 28km asfalt, men røg ud på Cykelrute 1, som går ud igennem landskabet lidt på kryds og tværs – derfor de ekstra km. Men til gengæld formidabelt at gå på. Grus med meget små sten, så det er nemt at cykle på uden punkteringer.

Kom forbi Danmarks højeste fyr, Lyngvig. Bygget i 1906, er 53m højt og har 228 trin op til toppen. Og nej, har ikke selv talt dem…

Sammenlign lige højden med Rundetårns omkring 35m.

Ellers var dagens højdepunkter Hvide Sande og en irriteret lilletå. Tror godt Hvide Sande kunne være et besøg værd, så man havde lidt tid til at gå lidt rundt omkring havnen.

Overnatning ved en dejlig shelter plads med udkig over Ringkøbing Fjord og i læ for kulingen fra Vesterhavet. Ja, rigtigt læst. Det blæser selvfølgelig op til 12 m/s. Så kommer det til at ruske lidt!

Dagens længde 32km

Dvs 370 km total indtil nu…

About the author

Læs videre
Er Esbjerg endestationen eller kan jeg gå videre. Lige nu…